KAKO JE GORANKA JUREŠKO NASJELA NA PRIČU TE OBJAVILA ČLANAK OD MARIJA DRLJE

DEMANT

KAKO JE GORANKA JUREŠKO NASJELA NA PRIČU TE OBJAVILA ČLANAK OD MARIJA DRLJE

Kakva je to slučajnost i koincidencija da je netom prije objave u Jutarnjem listu Marijo Drlje  pokušao diskreditirati Hrvatsku udrugu za prava pacijenata (Foto: niže u prilogu)

Slučajnost ili naručen članak? Prosudite sami!

Iznosimo činjenice kako nam je Marijo Drlje (iz dosadašnjeg rada javnosti poznat da udrugu predstavlja isključivo kao ONE MAN SHOW, nikad viđen sa suradnicima ili aktivnim članovima udruge te bez javnosti poznatih programa, projekata i članova) u više navrata nudio oblike suradnje koji su se mogli klasificirati jedino kao neozbiljni.

Žao nam je što gospodin Drlje nije naučio da su svi naši suradnici naučeni na rad po Zakonu, poštivanju moralnih i etičkih načela, te pomaganju u teškim sudbinama naših najpotrebitijim pacijenata.

Stoga smo mu jasno dali do znanja da ne želimo imati kontakt s njim, kao i da njegovo ponašanje i način djelovanja smatramo neprihvatljivim. Tako je npr. dodjeljivanje nagrada za najdoktora organizirao samoinicijativno bez da su to ikad birali pacijenti što je rezultiralo time da nagrade završe u ruke onih koji nikad i nisu radili sa pacijentima već isključivo u državnoj administraciji, a kritike su nažalost stizale na naš račun jer se Drlje nije ogradio od toga da ne pripada Hrvatskoj udruzi za prava pacijenata već sasvim drugoj udruzi.

Radi gore navedenih razloga unatoč njegovim nastojanjima sa njime nismo htjeli ući u ikakav oblik suradnje, pa je zbog toga u posljednje vrijeme pokušavao na razne načine rušiti ugled naše Udruge izmišljanjem raznih priča i širenjem neistina.

Tako je nažalost svojim neistinama uspio obmanuti i određene novinare podmećući im lažne podatke.

U 20 godina svog rada i postojanja, ova Udruga svoje ime nikad nije dovela u pitanje.

Naime, u čl. 32. je propisano da „nije dozvoljeno otvaranje obrta ili osnivanje trgovačkog društva ili druge pravne osobe, pa je evidentno da zakon nije prekršen jer je J.K. bila predsjednica puno prije svog zaposlenja.  S obzirom da J.K. nema nikakve financijske koristi od naše Udruge, ne može se protumačiti kao potencijalni sukob interesa, tim više što J.K. obavlja stručne članke i publikacije te sudjeluje u znanstvenim radovima bez naknade što je izričito navedeno kao dozvoljeno bilo kojem zaposleniku.  

Nadalje, s početkom svog rada u Ministarstvu, J.K.  je tom tijelu dostavila odluku o mirovanju svog mandata u Udruzi do izbora novog predsjednika, vršitelju dužnosti kao i promjeni člana povjerenstva za prava pacijenata Ministarstva zdravstva.

 

Službeni demanti udruge poslan autoru glasi:

Udruga je izabrala vršitelja dužnosti koji zamjenjuje predsjednika kao i sve upravljačke djelatnosti.

Na telefon vam nije rečeno da je i dalje J.K predsjednica Udruge, te ste tako namjerno obmanuli javnost iznoseći neistine. U telefonskom razgovoru vam je također rečeno da sve informacije možete dobiti isključivo putem e-maila.

J.K. od dana zaposlenja u državnoj službi nije istupala u javnosti kao predsjednica Udruge već je za medijske nastupe bila ovlaštena druga osoba. J.K. nije prešla sa radnog mjesta Udruge jer nije ni bila zaposlenik Udruge, već isključivo volonter.

Hrvatska udruga za prava pacijenata kao i J.K su napravili sve po Zakonima upravo zato da ne bi došlo do mogućeg sukoba interesa i da bi se izbjegle bilo kakve nedoumice.

Isto tako J.K nije zaposlena u ministarstvu od Studenog 2018. god., nego od kraja Ožujka 2019. god. što se može vidjeti i na stranicama kad je rješenje dostavljeno i objavljeno.

Hrvatska udruga za prava pacijenata nastavlja svojim uobičajenim radom i njenim izabranim upravljačkim tijelom, a J. K. će uvijek i bezuvjetno braniti pacijente kao stručnjak za prava i sigurnost pacijenata te kao znanstvenik na doktorskoj temi prava pacijenata kao i biti dostupna u svoje slobodno vrijeme svim pacijentima  koji trebaju njen savjet.

 

 

Category: *