Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata

  • SPLIT: Zrinsko Frankopanska 2b, 21000 Split  (Generalni ured i sjedište)
  • ZAGREB- Ured za zdravstvenu diplomaciju

Kontakt tajništvo:

091 502 78 61

info@pravapacijenata.hr

 

UPUTE:

Molimo da za sve stručne upite NE zovete telefonski jer ćete dobiti tajništvo koje vam neće moći pomoći. Sukladno pravilima rada udruge i zaštiti podataka, savjete ne dajemo telefonski, već isključivo pisanim putem (Možete s eobratiti i anonimno)

Naši stručnjaci odgovoraju  emailom na vaše upite kao volonteri, ne primaju naknadu za svoj rad, odnosno besplatno odgovaraju na vaša pitanja kako bi vam pomogli.

Za vaša pitanja i hitnoće možete se obratiti na  Bijeli telefon-  besplatni telefon putem kojeg možete uputiti pitanja Ministarstvu zdravstva vezana uz ostvarivanje vaših prava koji su vam dužni i obvezni dati odgovor:

https://gov.hr/hr/bijeli-telefon/624

 


———————————————————————–

DONIRAJ!

Jeste li znali?

Da se donacije u vrijendosti do 2% prihoda ostvarenih u prethodnoj godini umanjuje porezna osnovica?

To znači da novac, u stvari i usluge koje darujete predstavljaju trošak poslovanja u stopostotnom iznosu!

Iz zakona: Porezne olakšice za donacije
Zakon o porezu na dobit uređuje da se donacije i darovanja za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne svrhe. Ona se mogu uputiti udrugama i drugim osobama koje navedene djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima. Pritom se iznosi do 2% prihoda ostvarenog u prethodnoj godini smatraju porezno priznatim troškom.

Što znači porezno priznati trošak?
To znači da novac, stvari i usluge koje su dane kao donacije ili darovanja predstavljaju trošak poslovanja u 100% iznosu.

DONIRAJ- SMANJI POREZNU OSNOVICU!

IBAN: HR3423900011101060906: 

HPB  SWIFT: HPBZHR2X