Dobrodošli! Vaša institucija za informacije i zaštitu prava pacijenata.

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata je nevladina i neprofitabilna organizacija. Jedina je institucija u Republici Hrvatskoj koja se bavi zaštitom i promicanjem prava pacijenata te ima važnu ulogu u kreiranju i kontroliranju javnih djelovanja. Nije član niti je povezana sa bilo kojom političkom strankom.

SAVE THE DATE! 

18. travnja 2024

Misija:Zaštita, očuvanje, promicanje i unapređenje prava i sigurnosti pacijenata u zdravstvenom sustavu.

Zajedno možemo

Zaštititi Vaša Prava:

 Osiguravamo da su vaša prava kao pacijenta uvijek zaštićena i poštovana, bilo da se radi o pristupu kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi ili o poštovanju vaše privatnosti i dostojanstva.

Poboljšati Zdravstvenu Skrb

 Vašim učlanjenjem jačamo naš glas u zagovaranju za poboljšanja u zdravstvenom sustavu, od pristupačnosti i kvalitete usluga do brige o mentalnom zdravlju

Podrška i Savjetovanje

Pružamo podršku i savjete našim članovima u navigaciji zdravstvenim sustavom, pomažući vam da ostvarite svoja prava i dobijete najbolju moguću skrb

Zašto se učlaniti u udrugu za prava pacijenata u Hrvatskoj? Vaše zdravlje i dobrobit su na prvom mjestu, a mi smo ovdje da osiguramo da vaš glas bude čuo. Učlanjenjem u našu udrugu, postajete dio zajednice koja se neumorno bori za prava i interese pacijenata na svim razinama. Vaše učlanjenje čini razliku. Postanite dio pokreta koji mijenja način na koji se o zdravlju razmišlja i govori u Hrvatskoj. Zajedno možemo osigurati da svaki pacijent bude tretiran s poštovanjem, dostojanstvom i pravednošću koje zaslužuje.

Pridružite nam se danas i budite promjena koju želite vidjeti u svijetu zdravstva. Vaše zdravlje, vaš glas, naša misija.

Postani volonter! Pridruži se našoj misiji za bolje zdravstvo i prava pacijenata. Tvoj doprinos može napraviti pravu razliku: od podrške i savjetovanja, do zagovaranja za kvalitetniju skrb. Učini korak prema promjeni - tvoje vrijeme i vještine mogu osvijetliti put prema pravednijem zdravstvenom sustavu. Pridruži nam se i budi glas koji vodi ka promjeni. Tvoja akcija, naša snaga.

®PRIJAVA KRŠENJA PRAVA PACIJENATA

Zašto prijaviti?

Možete prijaviti neželjeni događaj, skrenuti pažnju za nedolično ponašanje osoblja,
Mi evidentiramo svaku vašu riječ i svaka nam je od značaja jer se brinemo za prava svih nas u zdravstvenom sustavu.  Možete nam se obratiti ako smatrate da ste diskriminirani u zdravstvenom sustavu, no možemo vam i pomoći kod pripreme dokumentacije koja se podnosi nadležnom sudu radi utvrđivanja diskriminacije i naknade štete. Pružit će Vam se potrebne obavijesti o  pravima i obvezama te mogućnostima  zaštite. Vaša će se prijava  ispitati te će se poduzeti radnje i dati naputci za vaše daljnje postupanje.