Odšteta za loš stomatološki uradak

Bilten br. 12, prosinac 2003.

Pismo II

«Poštovani,
………..Molim da mi odgovorite kako da dobijem povrat novaca za loše učinjeni stomatološki-protetički rad? …….Radi se o privatnoj ordinaciji, ne o izabranom stomatologu. Učinjeno naprosto nije dobro iako me taj isti stomatolog uvjerava da je sve onako kako mora biti. No, ja ne mogu s takvim radom u ustima jer me sve boli….osjećam da mi smeta postojećim zubima………..ni samom estetikom se ne može pohvaliti…….»

Odgovor

Ispravno bi bilo tražiti vještačenje stomatologa sudskog vještaka, dobiti potvrdu struke da je učinjena stručna greška te, uz uredno izdan račun za plaćenu uslugu, sudskim putem zatražite povrat.
Pitanja koja treba postaviti su:
– je li dotični stomatolog osiguran od liječničke greške i ako nije zašto nije?
– ukoliko mu se dokaže stručna greška kako za to odgovara pred stomatološkom komorom?
– koliko vremena treba od tužbe do rješenja i čime gristi u međuvremenu (naime, primili smo pritužbu pacijenta koji je morao u međuvremenu sanirati zubalo kako bi nastavio normalno živjeti, a onda je sudski vještak dao izjavu da više ne može utvrditi stanje koje je bilo u trenutku nastajanja štete jer tada nije vještačio on, nego neki drugi vještak, koji nije opisao niti pomenuo izvjesni detalj za kojeg ovaj drži da je od presudnog značaja..) i ima li to smisla s ovako učinkovitim sudstvom kakvog imamo?

Komentar

Pitamo li kad uđemo u privatnu ordinaciju, bilo liječnika bilo stomatologa, ima li dotični osiguranje od liječničke greške i kakva je značenje te police?
Ima li smisla osiguranje od liječničke greške ukoliko nisu prava pacijenata podrobno zakonski regulirana i zaštićena?
Tko jamči pacijentu zaštitu danas i kako on može utjecati da se ta zaštita zagarantira?

Naš je rad usmjeren prema ostvarivanju mogućnosti utjecaja pacijenata na zdravstveni sustav i to na partnerskim osnovama za što vidimo jamstvo u instituciji zastupnika prava pacijenata alcohol abuse program. Do sada još nismo uspjeli ostvariti dovoljno kreativnu suradnju s resornim ministarstvom te se iskreno nadamo boljoj i učinkovitijoj suradnji s budućim sastavom Vlade.
When it comes to selling your home, the right design can make a big difference in attracting potential buyers. At https://www.sellhouse-asis.com/michigan/, you can learn about the latest design trends that can help increase the value of your home and make it more attractive to buyers.


[tailor_widget_nav_menu class=”tailor-584da5c654376″ widget_id_base=”nav_menu” widget-title=”NAJČEŠĆA PITANJA PACIJENATA” widget-nav_menu=”10″/]