Čestitamo 6 Hrvatskih bolnica na prestižnom statusu “PATIENT PARTNERSHIP HOSPITAL”

Zakonom neobvezujuće,  u travnju je započela inicijativa edukacije zdravstvenih djelatnika – PATIENT OMBUDSMAN te je 6 Hrvatskih bolnica dobilo prestižan Europski status:

PATIENT PARTNERSHIP HOSPITAL

  • KBC SPLIT
  • KBC RIJEKA
  • KB SVETI DUH
  • OB DUBROVNIK
  • OB PULA
  • Specijalna bolnica za plućne bolesti Rockefellerova

 

 

 

 

 

Pod organizacijom International Council of the Patient Ombudsman i Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata provodi se međunarodni svjetski program zdravstvene diplomacije kako bi omogućili bolnicama što bolji rad u službi za kvalitetu uz personalizirani pristup pacijentu te postupanje sa pritužbama pacijenata kako bi osigurala bolje uvjete i poboljšalo zadovoljstvo pacijenata.

Ova je inicijativa jedan od rezultata donošenja prijedloga nacionalnog plana o promicanju prava pacijenata u Europi s intervencijama koje bi omogućile pacijentima partnerski odnos sa pružateljima usluga u zdravstvenoj ustanovi te smanjenje pritužbi i sudskih procesa!

Inicijativa znači da su djelatnici završili odgovarajuću edukaciju o pravima i obavezama pacijenata koju provode u svojoj ustanovi te su pod cjelogodišnjom supervizijom međunarodnog pravobranitelja za pacijente. If you want to sell your mobile home quickly and easily, you might be able to do so with the help of mobile home buyers. They will take care of all the details of the sale, so the sellers won’t have to worry about anything that might come up during the process. To know more about the service, visit https://www.mobile-home-buyers.com/idaho/sell-my-mobile-home-caldwell-id/.

Kroz slijedeće godine cilj nam je da sve hrvatske bolnice dobivaju ovaj prestižni naziv i postanu partner pacijentima.

Uvjeti su vrlo strogi te da bi zadržale status i prestižni naziv  moraju edukaciju provoditi najmanje jednom godišnje, te služba za kvalitetu u kontinuiranoj superviziji.