PRAVA I SIGURNOST HRVATSKIH PACIJENATA U CENTRU AMERIČKOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA/ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Washington-u

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu, u suradnji sa Hrvatsko Američkim klubom HURA, organizirali smo konferenciju PRAVA I SIGURNOST HRVATSKIH PACIJENATA U CENTRU AMERIČKOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA koja je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i uz pismo potpore ureda predsjednice, a na žalost bez potpore Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, iako je okupila punu dvoranu zainteresiranih Hrvata.
Na konferenciji su sudjelovali dr.sc. Mario Martinec , savjetnik u Veleposlanstvu; Igor Boras, predsjednikU Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu, u suradnji sa Hrvatsko Američkim klubom HURA, organizirali smo konferenciju PRAVA I SIGURNOST HRVATSKIH PACIJENATA U CENTRU AMERIČKOG ZDRAVSTVENOG SUSTAVA koja je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i uz pismo potpore ureda predsjednice, a na žalost bez potpore Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, iako je okupila punu dvoranu zainteresiranih Hrvata.

Jasna Karačić, HUZPPLara Romano, privremena otpravnica poslova ( Veleposlanstvo)Mario Martinec, savjetnik ( Veleposlanstvo)

Objavljuje Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenataPonedjeljak, 18. lipnja 2018.

Na konferenciji su sudjelovali dr.sc. Mario Martinec , savjetnik u Veleposlanstvu; Igor Boras, predsjednik Hura-e, koji su otvorili skup; 
Dr. Nataša Janičić , dr. Ana Barać iz MedStar Washington Hospital Centra; Mr. Jasna Karačić, predsjednica HUZPP koje su svojim predavanjima iznijeli glavne važnosti prava pacijenata i pravo na liječenje, kao i temeljnim razlikama Hrvatskog i Američkog zdravstvenog sustava.
Nakon stručnog predavanja, svoje osobno iskustvo sa oba zdravstvena sustava je podijelila i proslavljena hrvatska pjevačica koja živi u SAD-u Tatiana Cameron Tajči, koja je vrlo emotivnim govorom uspjela doći do srca svih ljudi koji su pažljivo slušali svaku riječ.
Na kraju konferencije imali smo čast slušati i uživati u glazbenom programu Tommi Mischell, koja je izvela i pjesmu Da je meni s tobom kroz Pasike, nekad otpjevanu sa Cocom., a nakon nje nas je nastupom počastila i sama Tajči čije pjesme su još odavno u našim srcima.
Prilog možete pogledati na linku:

http://vijesti.hrt.hr/448403/usporedba-americkog-i-hrvatskog-zdravstva